Spaltning

Ved spaltning forstås en opsplitning af et selskab, hvor selskabet opsplittes i to eller flere separate selskaber.

Man skelner typisk mellem grenspaltning og ophørsspaltning, idet selskabet enten kan lade en mindre afdeling, en gren, spalte fra selskabet i et separat selskab, eller helt ophøre med at eksistere ved dannelse af to eller flere nye selskaber med hver sine aktiviteter fra det ophørende selskab.

GRENSPALTNING:

Grenspaltning kan være løsningen for dig, der ønsker at beskytte en sund virksomhed fra særligt risikofyldte aktiviteter ved at placere disse i et separat selskab.

OPHØRSSPALTNING:

Ophørsspaltning kan til gengæld være løsningen for kapitalejere af et holdingselskab, der ønsker økonomisk uafhængighed af hinanden og dermed større fleksibilitet ved udbyttebetaling m.m., hvorved holdingselskabet splittes op i to eller flere holdingselskaber.

SPALTNINGSPROCES:

Spaltningsprocessen indebærer forskellige trin samt desuden et samarbejde med selskabets revisor, og processen kan være forskellig afhængigt af, hvilke omstændigheder der er tale om.

KONTAKT OS:

Hos Advokatfirmaet Stakemann har vi det fulde overblik over reglerne for spaltning. Vi kender selskabsretten til punkt og prikke, og vi er eksperter i at omsætte den til praksis. Vi kan sikre dig en nem og smidig proces. Kontakt os for at høre nærmere omkring spaltning af dit selskab.

Vores dygtige og dedikerede medarbejdere er altid klar til at hjælpe dig. Du kan kontakte os på tlf. 33 15 18 03 eller mail stakemann@stakemannlaw.com.

Hos Stakemann værdsætter vi personlige relationer til vores klienter. Vi tilbyder derfor altid vores klienter et gratis og uforpligtende indledende møde, hvor vi kan rådgive dig om dine muligheder i en konkret sag eller problemstilling. Kontakt os for nærmere aftale.